Szóval a homoszexualitás létezik!

június 25, 2008, zirzabella »

Leszbikusokról az ötvenes évek keresztény Amerikájában: a lányok ne aludjanak együtt, mert ez homoszexualitásra csábíthatja őket…

Az idézetek Harold Shryock On Becoming a Woman (A nővé válásról) című, 1951-es kiadású könyvecskéjéből származnak.

Az emberi természet néha őrült játékot játszik: egy fiatal nő egy másik nőbe “szeret bele”. A homoszexualitásra való hajlam akkora publicitást kapott, hogy sok tizenéves lány egyenesen retteg attól, hogy egy idősebb nő “elvarázsolja”.

Az átlagember számára titok fedi a homoszexualitás témakörét. A legtöbben keveset tudnak, vázlatos történeteket hallottak róla, és nem tudják, elhiggyék-e ezeket.

A feleségem és én egyszer egy lánybentlakásban vendégeskedtünk. Tudomásunkra jutott egy pletyka, mely szerint két bentlakó lány homoszexuális vonzalmat érez egymás iránt. A pletyka hatására

a lányok körében pánik tört ki,

de azt nem tudni, mennyi volt az igazság az egészben.

Hasonló történetet egy falusi bentlakásról is hallottam: a pletyka szerint az egyik helybéli, idősebb asszonynak megtetszett a bentlakásban élő tizenéves lányok egyike. Barátságuk odáig fejlődött, hogy az asszony szerelmes leveleket írt a fiatal lánynak.

Amikor azonban a lánynak tudomására jutott, hogy barátságukat nem tartják helyénvalónak, arra utalt az asszonynak, hogy szüntesse be figyelmességeit. Ám az asszony nem tett eleget kérésének, bár a bentlakás vezetője is arra kérte, ne látogassa többé az intézményt. Az asszony erre a bentlakáson kívüli találkahelyet javasolt a lánynak.

Szóval a homoszexualitás létezik! És igaz, hogy ártatlan fiatalok belekeveredtek

hasonló egészségtelen barátságokba.

De jobb, ha téged nem ér ilyen szerencsétlenség. Jelen fejezet célja felvilágosítani téged arról, hogy a megfelelő elővigyázattal elkerülheted a hasonló kötelék kialakulását.

Ha a személyiség fejlődése normális, a homoszexuális hajlamok nem alakulhatnak ki, és az illető a sajátjával ellentétes nemű személyhez vonzódik. Minden homoszexuális hajlamú személy életében megtalálható az a tényező, ami az élethez és kapcsolatokhoz való abnormális viszonyulását kiváltotta.

Hogy ezt jobban megérthessük, kövessük végig a normális személyiségfejlődés útját. A késő gyerekkorban, a tizenéves kor elején a lányok számára közömbössé válnak a fiúk, akik viszont ellenségesen viselkednek a lányokkal szemben.

Ez a viselkedésmód normális esetben a gyors fizikai fejlődés, illetve a nemi szervek kifejlődésének idején jellemző. Egy ilyen korú lány félénk és érzékenyen érintik saját közelgő nővé válásának első jelei. A lányok ilyenkor

a fiúk helyett lánypajtásaik felé fordulnak.

Gyakran járnak párosával, és szinte elválaszthatatlanok jó barátnőiktől. Ám normális körülmények között viselkedésmódjuk hamarosan változik: újonnan kialakuló női szerepkörükben fiatalemberek társaságát keresik.

Ám egyes személyeknek nem sikerül megfelelő kapcsolatokat kialakítaniuk az ellenkező neműekkel. Ennek oka lehet az ellenkező nemhez kötődő, sokkoló élmény, amely éppen a változások időszakában érte az illetőt.

Ismertem egy homoszexuális hajlamú fiatalembert, akinek nehézségei édesanyja halálával kezdődtek. Egy huszonéves fiatal lány pedig azért fordult a saját neme felé, mert csalódott egy fiatalemberben, akihez erősen kötődött.

Bár egy-egy fiatal lány személyiségfejlődése azon a szinten stagnál, amikor saját neme felé érdeklődőtt, fizikai fejlődése nem áll meg, és rátörnek azok az ösztönök, amelyek

normális esetben a férj és feleség közötti kötelék részét képezik.

A lányokhoz való vonzódás és a fizikai ösztönök kombinációja készteti arra a lányokat, hogy más fiatal nőkkel kerüljenek intim kapcsolatba.

Következésképpen a fiatal lánynak elővigyázatosnak kell lennie az olyan idősebb nőkkel szemben, akik barátsága számára túlzottan érzelmesnek tűnik. Tartózkodnia kell emellett az olyan helyzetektől is, amikor egy másik nővel kellene egy ágyban aludnia. És végül gyanúval kell viseltetnie minden olyan lánnyal vagy nővel szemben, aki különös érdeklődést tanúsít a teste iránt.

 

13 megjegyzés

  1. “Ha a személyiség fejlődése normális, a homoszexuális hajlamok nem alakulhatnak ki, és az illető a sajátjával ellentétes nemű személyhez vonzódik. Minden homoszexuális hajlamú személy életében megtalálható az a tényező, ami az élethez és kapcsolatokhoz való abnormális viszonyulását kiváltotta.” - Hmmm…ez nem igaz! C’mon. A szemelyisegem fejlodese normalis volt, nem panaszkodom…normalis gyerek korom volt, de megis vonzodok mind2 nemhez! :)

  2. Az én gyerekkorom is aránylag normális volt. Mégis vannak férfiak, akiket nem rúgnék ki az ágyból. A helyzet viszont az, hogy szívesebben ébredek egy Vénusz, mint egy Adonisz mellett. Amúgy meg sokat tanultam a homo-hancúrozásokból: pl. a férfiak kevésbé figyelmesek a párjuk szexuális igényeire,tehát jó lecke volt, hogy egy picit odafigyeljek arra, mit akarnak a csajok. Amúgy ez a fazon a könyveivel elmehet a búsba, magas térdemeléssel. Aki hajlamot érez, és a lehetőséget is megkapja, vágjon bele, engedjen a csábításnak, csak tanulhat belőle.

  3. Ez egy hatalmas BAROMSÁG!

  4. És ha kimoderálnak, akkor cenzúrált baromság! Az ilyen homofób cikkírókat le kell csukni!

  5. A fenti állításoknak, magyarázatoknak nincs semmiféle tudományos bizonyítéka.Jelenleg nincs bizonyított ok-okozati összefüggés a homoszexualitás és a fejlődés zavarai között.

  6. Azt hiszem, sokak figyelmét elkerülte, hogy ez egy ötvenes évekbeli felvilágosító szöveg, és mint ilyen, kuriózumként, poénként került ide fel.

    Nem kell komolyan venni:-)

  7. Nem kellet volna kimoderálni a homofób szövegeket. Azétrt írom, volna, mert gondolom volt dögivel, egy rakás bő nyállal megeresztett börfejű gamatkodás..:))

  8. ekkora ökörséget is régen olvastam…

    még jó, hogy a net mindent elbír…

  9. Elég felszínes elemzése ez a homoszexualitásnak. Miért azok írnak tanulmányt a melegségről akik nem melegek. Meg aztán ilyesmire alapozza a tanulmányát valaki: “Ismertem egy homoszexuális hajlamú fiatalembert…” - erről már szakértői véleménye van! Ezt a Harold Shryock-ot ma már jó páran elkergetnék.

    Üdv.!

  10. Mindenkit elkell fogadni olyannak,amilyen.
    Senki sem tökéletes..aki azt képzeli magáról,hogy tökéletes,az a legtökéletlenebb..meg a legbeképzeltebb..
    Meghát a kísértés bárkit elérhet,nem érdemes ellenállni..

  11. De igen,én figyelembe vettem,hogy ez egy régi elemzés..
    A homofóbságnak nem kellene megszűnnie,de akkor legalább az ilyen emberek nézzenek tükörbe!!Utána mondjanak csak véleményt azokról,akik ŐSZINTÉN ELMONDJÁK AZ ÉRZÉSEIKET!!!..

  12. Ez szerintem is hülyeség!!! Mindenkit úgy kell elfogadni, amilyen! Én is leszbikus vagyok, aztán senki nem néz úgy rám, hogy Jézussss egy leszbi! Igen is elfogadják és tisztelik. Pusz.

  13. Pfeh, bocs, de ez az elemzés rengeteg helyen téves! Az, hogy valaki homo vagy mint esetemben biszexuális, nem attól alakul ki, hogy ő most abnormálisan fejlődött, nem volt normális élete, vagy olyan behatás érte! Ez puszta genetika, aki ilyen beállítottságú az így született, nem lehet rajta változtatni! (Akik divatból ilyenek meg megint más kérdés.) Ezen kívül ez az elemzés több helyen az sugallja, hogy ez egy nem normális, teljesen abnormális viselkedés, mikor nem az! “A szerelem nem bűn!” ahogy a Gay Pride program is gyakran megemlíti, nem leszel abnormális attól ha olyasvalakit szeretsz aki a saját nemedhez tartozik. Nem bírom az ilyen elemzéseket, mert csak a hülyeséget írják le, már bocs…

Szólj hozzá!

Használhatod a következő XHMTL tag-eket: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Biztonsági kód

biborka.jpg Bocskor Bíborka énekesnő



0
Bármelly suttyó kölök tud
Lapos tsókot le-kenni,
Bármelly reves karó tud
Érzéstelen döfölni;
Könyvekbűl meg nem érted,
Mint kell nyakon lehellni,
Nyelv-tsútssal fülbe mászni,
Czimpák tsókolgatását,
Bimbók birizgatását,
Hajlások songatását,
S ha már a kis fazék forr
Véletlen bé-hatolni
Tsiklándva és tsavarva,
Hogy az el-bízott libuczka
Levegő után sepegjen,
Ismerve Herosára.

Weöres Sándor




0
    • Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia! (...)

      gőre ábor

    • Első óvszervásárlásom középsulis gólyaként történt egy rangidős személy megbízásából (fikáztatás címén). Egész pirulva mentem be akkor még a sarki szupermarketbe.... (...)

      Szusz

    • Valasz Lilitnek!:) Tudod Lilit, itelkezni a legkonnyebb….d e az elet az mas…..akkor minden eloben megy, nincs visszajatszas… .hanem mindent akkor kell eldontened! szoval... (...)

      Alex




  • 0
    Egologó - Az erdélyi blogring

    Női tekintet Férfi tekintet Meleg tekintet Transindex Art Fotó Film Zene Fogyasztói kultúra Irodalom Napló-esszé Gender Más