Hajnal kettő három

október 29, 2010, Lilit »

Speier Dávid verse:

Hajnal kettő három

Hajnalban kettő előtt
Térdeltem hasad előtt
Hajnalban három előtt
Néztelek még mielőtt

Hajnalban kettő felé
Indultam méhed felé
Hajnalban három felé
A fémmel torkod felé

Hajnalban kettő körül
Nedvesen vettél körül
Hajnalban három körül
Vércseppek körös körül

Hajnalban kettő tájt
Oly jó volt szinte fájt
Hajnalban három tájt
Neked már rég nem fájt

Hajnalban kettő után
Kutattál kezem után
Hajnalban három után
Vak arcod bámult bután

Címkék:

 

16 megjegyzés

  1. Hát na. Nyomokban erotikát is tartalmaz. Posztmodernizmuséknál nem menő a rímen kekeckedni, bár már az is elriaszt. Szomorúbb, hogy még közhelyesnek se nevezhető, annyira nem mond semmit. Mindig elkeserít, ha azt kell mondanom, hogy ilyet én is tudok, most ez a helyzet.

  2. Helyesbítés: mégse tudok ilyet. Mert ha egy hasonló verset pötyögnék be, eldugnám, nem publikálnám…

  3. Nick Cave és Kylie Minogue dalát juttatja eszembe

  4. Folyton vissza kell térnem. Az előző kommentekben próbáltam csak mint verset kritizálni, a témához nem akartam szólni, mert féltem a belémkötésektől. De úgy látom, muszáj lesz. Maradjunk annyiban, hogy nekem nem mond semmit a puszta szavakon túl, elriaszt, elborzaszt, semmiképp nem tudom elfogadni.

    @bp, a dal szép, a vers nem. És ha már zenei párhuzam, nekem a Lopott könyvek jutnak eszembe, amit ha meghallok, szabályosan rosszul leszek.

    Kész, befejeztem, lehet nekem jönni.

  5. Kedves logosz!

    Yee, valami végre nem egy túl irodalmi körülírás, hanem egy lényegretörő vers. Különben egy történetet el lehet mondani versben is s ez az. Erotikus és horror.

    Manapság már nagyon kevés irodalmi és művészeti irányzat marad kanonizálatlanul, úh nincs helye a posztmodern pocskondiázásának.

  6. Kedves Banana_Joe!

    Sajnálom, hogy így jött le, egyáltalán nem állt szándékomban pocskondiázni a posztmodernt. Csupán arra akartam utalni, hogy alig merem kijelenteni, ha valami nem tetszik (abban a kommentben épp a rímre gondoltam), mert rögtön rám lehet csapni: jaj dehát nem érted, meg különben sem a rím a lényeg.

    A “nem túl irodalmi körülírással” kapcsolatban elolvashatod a bejegyzésemet, én sem bánom, ha egy írás lényegretörő.

    Fenébe, jobban jártam volna, ha csak annyit kommentelek, hogy “Nekem ez nem tetszik.” és nem kezdem el boncolgatni? Most nem kellene magyaráznom a bizonyítványom :)

  7. Hulladék. A téli időszámításból levezetni, hogy “megöljelek, megdugjalak, vagy a szemed szúrjam ki” és ezen ennyit nyavalyogni–hát ez már sok..(k).

  8. @logosz: Az a lényeg, hogy vitát gerjesszünk egy bizonyos témáról? Nyugodtan védd meg az igazad. Arra van a kommentlehetőség.

    @Erdog: csak véletlen egybeesés a téli időszámításra való átállás. Gótikus horror-erotika létezik és létezett ezelőtt is és van, aki szereti, van, aki nem.

  9. Még mindig VALAKI UGYAZT keresem, az illetőt, aki 2008-ban egy komment erejéig műalkotást hagyott ezen az oldalon.Ha netán, a féletlen folytán visszalátogatnál ide, kérlek valamilyen úton-módon jelezz.

  10. szerintem ebben a versben az az izgalmas, hogy ki írhatta és miért? egy pszichopata gyilkos? Hasfelmetsző Jack? egy kikosarazott szerelmes, aki, ha a nő az övé már nem lehet többé, akkor azt akarja, hogy mássé se legyen? az első kettőt ki is zárnám, mert a “térdeltem hasad előtt” és a “nedvesen vettél körül” alapján a nő is akarta a dolgot
    és egyébként is az egész versben van valami hátborzongató intimitás, főleg ebben a sorban: “indultam méhed felé” - ki az a pasi, aki szex közben nem a mellekre és a puncira gondol, hanem a nő méhére? hívjon fel, szeretném megismerni :))

  11. A Lopott könyveket szidni, hát nem lájkolom! :))
    ejnyebejnye.
    a vers… hát na, olvastam már jobbat is, amit nem publikáltak, és szarabbat is, ami megjelent. szabad a (vers)piac is.

  12. Ejnye Boromir, de hát én nem szidom, csak nem tetszik :)) Evvan, bizonyos dolgokról engem nem lehet meggyőzni. Közöttük arról sem, hogy “a véredben fürödnék” sor milyen romantikus/költői/kifejező/whatever. :D De harag nincs, ugye?

  13. Nem tudom, ki tette ezt fel ide versként, de ez nem vers, hanem dalszöveg, az EFEMER nevű szegedi egyetemista zenekar egyiks számának a szövege kilencvenvalahányból. Speier Dávid, aki mostanában filmeket fordít, a zenekar tagja volt, és írt dalszövegeket, de kétlem, hogy versként publikálná őket.

  14. igen,igen, ez nem egy vers, pontosan; az eFeMeR nevu zenekar szamanak szovege, pont ma hallgattam kazettan, meg letezik ilyen is:)
    nagy rajongo voltam/vagyok, hanganyaggal egyutt egeszen mas

  15. köszi az infókat, örülök, hogy kiderült, mi is ez, én csak a szöveget ismertem
    ha valahonnan le lehet tölteni esetleg a számot, pliz, küldjetek egy linket nekem!

  16. Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia!

Szólj hozzá!

Használhatod a következő XHMTL tag-eket: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Biztonsági kód

biborka.jpg Bocskor Bíborka énekesnő



0
Bármelly suttyó kölök tud
Lapos tsókot le-kenni,
Bármelly reves karó tud
Érzéstelen döfölni;
Könyvekbűl meg nem érted,
Mint kell nyakon lehellni,
Nyelv-tsútssal fülbe mászni,
Czimpák tsókolgatását,
Bimbók birizgatását,
Hajlások songatását,
S ha már a kis fazék forr
Véletlen bé-hatolni
Tsiklándva és tsavarva,
Hogy az el-bízott libuczka
Levegő után sepegjen,
Ismerve Herosára.

Weöres Sándor




0
    • Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia! (...)

      gőre ábor

    • Első óvszervásárlásom középsulis gólyaként történt egy rangidős személy megbízásából (fikáztatás címén). Egész pirulva mentem be akkor még a sarki szupermarketbe.... (...)

      Szusz

    • Valasz Lilitnek!:) Tudod Lilit, itelkezni a legkonnyebb….d e az elet az mas…..akkor minden eloben megy, nincs visszajatszas… .hanem mindent akkor kell eldontened! szoval... (...)

      Alex




  • 0
    Egologó - Az erdélyi blogring

    Női tekintet Férfi tekintet Meleg tekintet Transindex Art Fotó Film Zene Fogyasztói kultúra Irodalom Napló-esszé Gender Más