Súgó

1) Hogyan tölthetek fel saját hozzászólást?
2) Hogyan illusztrálhatom képekkel a hozzászólásomat?
3) Hogyan hozhatok létre képtárat?
4) Mit tegyek, ha reklámot szeretnék elhelyezni a Valakimas.ro-n?
5) Mit tegyek, ha Youtube-videót szeretnék feltölteni az oldalra?
6) Kinek írjak, ha további kérdéseim vannak, nem sikerül a feltöltés és segítséget kérek?
1) Hogyan tölthetek fel saját hozzászólást?

a.) Kattints a Bejegyzés írása gombra. Kövesd az ott olvasható utasításokat - vagy kattints egyenesen az Írás gombra.

bejegyzes2.jpg

iras.jpg

b.) A szöveget formázni is lehet az ablak fölött található gombok segítségével – ha például kövér (bold) betűs részt akarsz, akkor jelöld ki a szöveget, majd kattints a B gombra.

bejegyzes11.jpg

Fontos: a Valaki más szövegszerkesztőjében az Enter billentyű új paragrafust nyit (előtte egy üres sorral). Hogyha szimpla sorközt szeretnél, használd a Shift+Enter kombinációt.

Ha más szövegszerkesztőből másolod át a szöveget a Valaki más szövegszerkesztőjébe, hasznos, ha először kiradírozod az összes meglévő formázást. Jelöld be a teljes szöveget, majd kattints a radírra - az ablak fölött találod meg. Hogyha ezt elmulasztod, megtörténhet, hogy szétcsúszik a szöveg.

radir.jpg

c.) Hogyha több ideig szerkeszted a szöveget, ajánlatos néha a Ment és szerkeszt tovább gombra klikkelni. Ezzel elkerülheted azt, hogy ha netán kiakad a rendszer, a módosításaid elszálljanak!

bejegyzes21.jpg

d) Ha készen állsz, nyomd meg a Mentés gombot! A hozzászólásod ekkor még nem jelenik meg a blog főoldalán, mert moderálásra vár. De hátradőlhetsz, innen tovább mi intézzük – a moderálási szabályaink a Szabályok menüpont alatt olvashatók.

bejegyzes3.jpg

2) Hogyan illusztrálhatom képekkel a hozzászólásomat?

a.) Ha egy képet akarsz feltölteni, az Írás oldal alján teheted meg. Kattints a Browse gombra, és válaszd ki a képet a számítógépedről. Ahhoz, hogy az oldal ne csússzon szét, a kép legfeljebb 390 pixel széles lehet. Végül kattints a Feltöltés gombra.

kepfeltoltes1.jpg

b.) A Mutat listáról válaszd a Teljes méret opciót, a Linkelve listáról pedig a Nincs-et. Ügyelj, hogy a kurzor ott helyezkedjen el a szövegben, ahová a képet be szeretnéd illeszteni, majd nyomd meg a Beszúr gombot.

kepfeltoltes2.jpg

A képeket elláthatod képaláírással is. Ehhez a következő kódot kell bemásolnod a szövegbe: [[#kepLeiras=SZOVEG]]. A SZOVEG helyére írd be a képaláírást.

Így néz majd ki:

kepalairas.jpg

Fontos! A Súgóból kimásolt kódok csak akkor működnek, ha kiradírozod a formázást. A radírt az ablak fölötti menüsorban találod meg.

3) Hogyan hozhatok létre képtárat?

Hogyha több fotót szeretnél ugyanoda feltölteni, létrehozhatsz képtárat is.

a.) A Képtár menüpontnál kattintsd be a Hozz létre új képtárat gombot, írd be a képtárad nevét, és mentsd el a képtárat a Mentés gombbal.

Fontos! A galéria a képeket automatikusan 400×300 pixel nagyságúra méretezi. Ezért lehetőleg ún. fekvőképeket tölts fel. Nem muszáj feltöltés előtt kivágni a fotókat, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor 400×300-asra vágd őket. Ha állóképet töltesz fel – vagy pedig a kép kisebb, mint 300×400 pixel –, akkor a fotó szét fog csúszni.

keptar1.jpg

b.) Töltsd fel fotóidat a gépedről az új képtáradba. Egy kép feltöltéséhez válaszd ki a képtárat, válaszd ki a gépedről a Browse gombbal a fotót, utána pedig a Mentés gomb megnyomásával mentsd el. Több kép feltöltéséhez ismételd meg a b.) pontot.

keptar2.jpg

b.) Illeszd be a képtárat a szövegedbe. A képtár beillesztése a szövegbe egy kigenerált kód bemásolásval történik. Kattints a Képtár intéző menüpontra, válaszd ki a képtárat, amit fel szeretnél tölteni, és másold ki a szögletes zárójelekkel határolt szöveget (az ábrán: [myginpage:zirzabella_kepek]).

keptar4.jpg

Illeszd be a kimásolt kódot a szövegedbe. Ahhoz, hogy beilleszthesd a képtárad a szövegbe, nyisd meg a szöveged a következőképpen: kattints az Intéző menüpontra, azon belül a Bejegyzésekre, és a Módosít gombra. Az így megnyitott szövegbe bemásolod a kódot.

keptar5.jpg

4) Mit tegyek, ha reklámot szeretnék elhelyezni a Valakimas.ro-n?

Klikkelj a főoldalon a Reklám gombra!

5) Mit tegyek, ha Youtube-videót szeretnék feltölteni az oldalra?

Másold be a következő kódot: [youtube:cím] a bejegyzés szövegébe, a “cím” helyére pedig másold be a videó címét (a képen: http://youtube.com/watch?v=oWMIXgCaJPQ):

valakimas_youtube.jpg

Fontos! A Súgóból kimásolt kódok csak akkor működnek, ha kiradírozod a formázást. A radírt az ablak fölötti menüsorban találod meg.

6) Kinek írjak, ha további kérdéseim vannak, nem sikerül a feltöltés és segítséget kérek?

Fülöp Noémi majd válaszol, mailcíme: noemi@transindex.ro.

biborka.jpg Bocskor Bíborka énekesnő0
Bármelly suttyó kölök tud
Lapos tsókot le-kenni,
Bármelly reves karó tud
Érzéstelen döfölni;
Könyvekbűl meg nem érted,
Mint kell nyakon lehellni,
Nyelv-tsútssal fülbe mászni,
Czimpák tsókolgatását,
Bimbók birizgatását,
Hajlások songatását,
S ha már a kis fazék forr
Véletlen bé-hatolni
Tsiklándva és tsavarva,
Hogy az el-bízott libuczka
Levegő után sepegjen,
Ismerve Herosára.

Weöres Sándor
0
  • Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia! (...)

   gőre ábor

  • Első óvszervásárlásom középsulis gólyaként történt egy rangidős személy megbízásából (fikáztatás címén). Egész pirulva mentem be akkor még a sarki szupermarketbe.... (...)

   Szusz

  • Valasz Lilitnek!:) Tudod Lilit, itelkezni a legkonnyebb….d e az elet az mas…..akkor minden eloben megy, nincs visszajatszas… .hanem mindent akkor kell eldontened! szoval... (...)

   Alex
 • 0
  Egologó - Az erdélyi blogring

  Női tekintet Férfi tekintet Meleg tekintet Transindex Art Fotó Film Zene Fogyasztói kultúra Irodalom Napló-esszé Gender Más