Fehér

január 9, 2008, nocsek »

Mert így kezdődnek a dolgok, ugye. Az ember először fehér, aztán belepirul, aztán belefeketedik és meghal, és kezdődik minden előlről. Persze, a fehér is lehet ártatlan fehér, izzó fehér, ködfehér vagy tojásfehér – vagy éppen falfehér, mint én, valahányszor erotikáról kell beszélni.

Ez valahogy úgy van, mint az írással: ha mernék nyíltan beszélni, akkor nem írnék verset, mert egyszerűen elmondanám, miről van szó, és kész. De nem lehet elmondani, mert éppen az az erotikus a dologban, hogy nem mondod el, nem mutatod meg, nem nyilvánítod ki, nem árulod el, csak épp egy kicsit, csak épp annyit, hogy valaki másnak beinduljon a képzelete tőle. Például:

f21.jpg

f3.jpg

f5.jpg

Nekem ezektől a részletektől eléggé beindul a képzeletem, azért is örökítettem meg őket. Lehet, hogy ez itt csak hó meg jég meg néhány száraz fűcsomó. Jaj, dehogy. Ez itt a gyötrelem meg a paradicsom ígérete meg az isteni megnyugvás. A sötétség és világosság termékeny küzdelme, a homály és a megtisztulás bonyodalmas ösvénye illetve a napfoltos, csendes meztelenség. Vagy egy sor más dolog, látja, akinek szeme van hozzá. Biztos veled is megtörtént már, különösen ősszel, amikor csupa különféle szalmaszín terpeszkedik a dombokon, hogy Kolozsvár és Aranyosgyéres között a vonatablakon kibámulva arra gondoltál, de jó volna ezt a gyönyörű, szelíd, hullámzó testű földet megsimogatni, ha lehetne. A legjobb az egészben, hogy lehet. Amikor eszedbe jut a dolog, már meg is történt. A többi csak „bizonyítás”. Kicsit olyan, mint Isten létének objektív bizonyítékait követelni. Persze, nem azt mondom én itt, hogy egy kiadós hancúrozás nem éri meg a fáradságot. Csak azt, hogy gyakran egy tekintetben vagy egy kósza érintésben sokkal nagyobb gyönyör lakozik. Hát, valahol itt kezdődik az erotika.

 

4 megjegyzés

 1. A szoveg jo ,egyetertek,a kepekkel nem . Igaz hogy a latszat mogott rejlik a lenyeg , mint a fagy mogott a tavasz igerete , de nagy fantazia kell ahhoz , hogy felolvasztani lehessen ezt a sok havat es jeget . Nagy nagy turelem es kitartas , amig a paradicsomi igeretek beteljesulnek . En turelmetlen vagyok ebben , melegseget, zoldet akarok es nem hosszu gyotrelmes , fagyos varakozast ,ami az erotikat illeti .

 2. Kedves Eva,

  az erotika turelmetlensege orom , igaz , megha gyotrelemmel is jar neha, akkor is jegolvaszto :-) ?

 3. erotikus vacogás…
  ismerős ez az érzés?
  szépek a képek (is)!

 4. Az erotikus vacogás helyett inkább egy forró sex a barátnőmmel! Viszont a képek tényleg jók :)

Szólj hozzá!

Használhatod a következő XHMTL tag-eket: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Biztonsági kód

biborka.jpg Bocskor Bíborka énekesnő0
Bármelly suttyó kölök tud
Lapos tsókot le-kenni,
Bármelly reves karó tud
Érzéstelen döfölni;
Könyvekbűl meg nem érted,
Mint kell nyakon lehellni,
Nyelv-tsútssal fülbe mászni,
Czimpák tsókolgatását,
Bimbók birizgatását,
Hajlások songatását,
S ha már a kis fazék forr
Véletlen bé-hatolni
Tsiklándva és tsavarva,
Hogy az el-bízott libuczka
Levegő után sepegjen,
Ismerve Herosára.

Weöres Sándor
0
  • Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia! (...)

   gőre ábor

  • Első óvszervásárlásom középsulis gólyaként történt egy rangidős személy megbízásából (fikáztatás címén). Egész pirulva mentem be akkor még a sarki szupermarketbe.... (...)

   Szusz

  • Valasz Lilitnek!:) Tudod Lilit, itelkezni a legkonnyebb….d e az elet az mas…..akkor minden eloben megy, nincs visszajatszas… .hanem mindent akkor kell eldontened! szoval... (...)

   Alex
 • 0
  Egologó - Az erdélyi blogring

  Női tekintet Férfi tekintet Meleg tekintet Transindex Art Fotó Film Zene Fogyasztói kultúra Irodalom Napló-esszé Gender Más