Galamb és kupola: nemi szervek, másképp

január 16, 2009, zirzabella »

Az illatos kert a 15. századi arab író, Muhammad an-Nefzawi műve. Akár a Káma-szútra, oktató célzattal készült azok számára, akik a gyönyört keresik, ugyanakkor számos vicces történet, anekdota révén is bepillantást nyújt az arab világ szerelmi kultúrájába. Többek között felsorolja azokat az elnevezéseket, amelyekkel a férfi, illetve női nemi szervet lehet illetni – ezek közül válogattunk.

 

A férfi nemi szerv megnevezései

Al-harnáma – a galamb

Ez az elnevezés onnan ered, hogy a gerjedelméből nyugovóra térő hímtag a tojásokon ülő galambra emlékeztet.

At-tannána – a cuppantó

Azért hívják így, mert valahányszor bemegy vagy kijön a vulvából az egyesülés során, mindig efféle hangot hallat.

Al-hannák – a szilaj

Azért kapta ezt a nevet, mert gerjedelmében hányja-veti a fejét, miközben a vulva bejáratát keresi. Mikor azután megtalálja, szilajul tör be minden kopogtatás nélkül.

Az-zubb – a csúszómászó

A “dabba” szóból ered, melynek jelentése: csúszni-mászni. Ez a név azért adatott a hímtagnak, mert mikor egy nő combjai közé kerül, s megérzi a vulva közelségét, addig csúszik-mászik, míg teljes egészében kényelmesen el nem helyezkedik, hogy magját a vulva közepébe hullatva megnyugvást találjon.

An-naász – a szundi

Megtévesztő megjelenése miatt nevezik így. Mikor felgerjedt, olyannyira megnő és megmerevedik, hogy azt hihetnénk, soha többé le nem lankad. De midőn vágyát kielégítve elhagyja a vulvát, aludni tér. Vannak olyan hímtagok is, amelyek már a vulvában álomba merülnek. A többség ugyan keményen bújik elő, de azon nyomban elálmosodik s lassanként nyugovóra hajtja fejét.

Al-avvám – a lubickoló

Azért hívják így, mert amikor bejutott, nem marad meg egy helyben, hanem éppen ellenkezőleg: rúgkapál előre-hátra, csapkod jobbra-balra, mintha úszkálni akarna saját magnedvében, mely keveredik a vulváéval. Úgy küzd az árral, mintha attól félne, hogy megfullad, s menteni igyekszik magát.

Al-aavar – a félszemű

Ugyanis csak egy szeme van, s az sem olyan, mint a többi szem. Nem is lát vele tisztán.

Al-furtász – a kopasz

Ezt a nevet azért kapta, mert a fején nem nő haj, s ezért úgy néz ki, mint aki kopasz.

Abu-kitája – a bozontos

Így hívják, ha sűrű szőr borítja.

Al-faszísz – a szégyentelen

Nevét onnan kapta, hogy mikor megnő és megkeményedik, nem törődik senkivel és semmivel. Fejét büszkén és vadul szegi fel, megemelve gazdája ruháját, akit szégyenbe hoz ezáltal, míg maga cseppet sem szégyenkezik. Nőkkel is szemérmetlenül bánik, felemeli ruhájukat, felfedi combjaikat. Gazdája pirulhat az ilyenfajta viselkedésen, de ami őt illeti, keménysége és elszántsága, hogy a vulvába jusson, egyre csak nő.

Al-musztahi - a szégyenlős

Néha ilyen hímtaggal is találkozhatunk, mely félénk és szégyenlős, ha olyan vulvával találja magát szembe, melyet nem ismer. Csak kis idő múlva bátorodik fel és merevedik meg. Az is előfordulhat, hogy olyan zavarba jön, hogy nem képes az egyesülésre. Ez különösen akkor történik meg, ha egy idegen is jelen van, amikor is teljesen cselekvésképtelenné válik.

 

A női nemi szerv megnevezései

As-sakk – a hasadék

A sovány és csontos nő vulvája. Olyan, mint egy hasadék a falban; a húsnak még nyoma sincs rajta. Allah óvjon meg tőle!

Abu-turtúr – a taréjos

Azt a vulvát nevezik így, melyet olyan vörös taréj díszít, mint amilyen a kakasnak van, s amely a gyönyör pillanatában kiegyenesedik.

Asz-szukúti – a hallgatag

Azt a vulvát nevezik így, amely nem hallat semmiféle hangot. A hímtag akár százszor is illetheti naponta, akkor sem szól egy szót sem, beleegyezően tűri minden zúgolódás nélkül.

An-naffáh – a duzzasztó

Így nevezik, mert ha egy tunya hímtag kerül a közelébe és fejét néhányszor hozzádörzsöli, rögtön megduzzad és felegyenesedik. Akinek ilyen vulvája van, az rendkívüli örömökben részesül, mert a tetőpontra érve rángatózva nyílik és zárul, akárcsak a kancáé.

Al-bulúm – a torkos

Az a vulva, amelyiknek minden lemegy a torkán. Ha az ilyen vulva hosszabb ideig nem egyesülhet, akkor a közelébe kerülő hímtagot valósággal elnyeli úgy, hogy még egy fikarcnyi sem marad kívül. Úgy tesz, mint egy kiéheztetett ember, aki ráveti magát az ételre, amit elibetettek, és rágás nélkül felfalja.

Abu-unkara – a púpos

Szeméremdombja úgy domborodik, mint a teve púpja és lelóg combjai közé, mint a borjú feje. Allah adja, hogy ilyen vulvát élvezhessünk! Ámen.

Al-girbál – a szita

Ez a vulva, miután befogadta a hímtagot, addig rázza, mint a szitát jobbra-balra, előre meg hátra, míg a gyönyör meg nem érkezik.

Al-mukabbab – a kupola

Azért hívják így, mert a hús úgy gömbölyödik rajta, mint egy szépen ívelő kupola, a teteje pedig nedves.

Al-mukábil – a szembenéző

Az erősen vágyakozó vulvát nevezik így, mert nem félénk, nem szégyenlős, hanem bátran szembenéz a hímtaggal. Nem fél a merev és kemény hímtagtól, sőt, megvetéssel tekint rá, mert még vaskosabbat szeretne. Ez a vulva nem esik kétségbe, s nem pirul el, mint a többi, amikor az őket takaró ruhát felemelik. Éppen ellenkezőleg: szívélyesen üdvözli a hímtagot, ívelő kupolájára helyezi és bevezeti belsejébe, mintha el akarná nyelni az egészet.

Al-harráb – a menekülő

Az a vulva, amelyik igen szűk és kicsi, fájdalmat érez a jól fejlett, merev hímtag behatolásakor, s ezért menekülni próbál jobbra is, balra is. Azt mondják, ilyen a legtöbb hajadon vulvája, amely – nem ismervén a hímtagot és félve előrenyomulásától – megpróbál kitérni előle, amikor az a combjai közé csúszik és bebocsátást kér.

Forrás: Terebess Ázsia e-tár, Muhammad an-Nefzawi: Az illatos kert, Medicina Könyvkiadó - Budapest, 1983, fordította: Kiss Imre

 

1 megjegyzés

  1. Éljen a duzzasztó!:)

Szólj hozzá!

Használhatod a következő XHMTL tag-eket: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Biztonsági kód

biborka.jpg Bocskor Bíborka énekesnő



0
Bármelly suttyó kölök tud
Lapos tsókot le-kenni,
Bármelly reves karó tud
Érzéstelen döfölni;
Könyvekbűl meg nem érted,
Mint kell nyakon lehellni,
Nyelv-tsútssal fülbe mászni,
Czimpák tsókolgatását,
Bimbók birizgatását,
Hajlások songatását,
S ha már a kis fazék forr
Véletlen bé-hatolni
Tsiklándva és tsavarva,
Hogy az el-bízott libuczka
Levegő után sepegjen,
Ismerve Herosára.

Weöres Sándor




0
    • Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia! (...)

      gőre ábor

    • Első óvszervásárlásom középsulis gólyaként történt egy rangidős személy megbízásából (fikáztatás címén). Egész pirulva mentem be akkor még a sarki szupermarketbe.... (...)

      Szusz

    • Valasz Lilitnek!:) Tudod Lilit, itelkezni a legkonnyebb….d e az elet az mas…..akkor minden eloben megy, nincs visszajatszas… .hanem mindent akkor kell eldontened! szoval... (...)

      Alex




  • 0
    Egologó - Az erdélyi blogring

    Női tekintet Férfi tekintet Meleg tekintet Transindex Art Fotó Film Zene Fogyasztói kultúra Irodalom Napló-esszé Gender Más