Kit kurvázol le?

április 25, 2008, zirzabella »

Itt van ez a cikk egy nőről, aki két könyvet is írt arról, mennyire elítéli a saját, korábbi, szexuálisan kicsapongó életmódját. Ebben a sorozatban pedig azért kurváznak le egy lányt, mert megcsalta a barátját, aki éppen most bénult le deréktól lefelé.

Itt az elején belinkelt cikket idézik, és az egyik kommentelő úgy határozza meg a kurva (slut) fogalmát: az a nő, aki úgy szexel valakivel, hogy istenigazából nem akarja. Beleértve akár a vőlegényét is a nászéjszakán. Álljon már meg a gyászmenet.

Nyújtsa fel a kezét az, aki soha nem szeretkezett úgy a pasijával, hogy tulajdonképpen nem volt valami nagy kedve hozzá, de

belement annak a kedvéért, akit szeretett.

Aztán megjött neki is a kedve, vagy nem – nem ez a lényeg. A kommentelő szerint mindenki, akinek nincs fenn a keze, kurva. Kösz.

A kurva szót használni a promiszkuitás helyett akkora terminológiai tévedés, mint a román parlament. (Az épület, nem a döntéshozó szerv.) A kurva a vulgáris megnevezés arra a nőre, aki abból él, hogy pénzért szexel. Egy kurva lehet promiszkuus, egy promiszkuus nő viszont csak akkor kurva, ha pénzért csinálja.

Aztán itt van a megítélésbeli különbség nők és férfiak között: egy promiszkuitásban élő vagy az átlagnál szexuálisan aktívabb férfi menő csávó, egy ugyanígy élő nő kurva. Ebbe most hadd ne másszunk bele, mert implikálja a nők alacsonyabbrendűségének tételét, amit olyan sikeresen sulykolt a fejünkbe jó pár évszázada a keresztény egyház, hogy azóta sem nőttünk ki belőle. Csak arra jó, hogy feldühödjek rajta, azt meg minek.

A promiszkuitásnak két oldala van:

az egyik arra a nőre vonatkozik, aki egyszerűen csak szereti a szexet, éppen ezért a lehető leggyakrabban csinálja, és azt sem bánja, ha nem mindig ugyanazzal. Ha nem is esik jól neki, hogy lekurvázzák, nem vádolja vagy ítéli el magát a szexuális viselkedésmódja miatt, köszöni szépen, jól van.

Ő az egyszerűbbik eset: csupán annyiról van szó, hogy a viselkedése eltér az átlagtól, emiatt sokan nem fogadják el, ugyanúgy, mint például a melegeket. Sok-sok ehhez hasonló cikket kell még írni ahhoz, hogy ez változzon – de reméljük a legjobbakat.

A bonyolultabb eset az, amikor a promiszkuitás mögött

valami lelki gond bújik meg.

Bizonytalanság az énképet, a belső értékeket illetően, amikor valaki nem bír hinni abban, hogy az ágybabújás nem az egyetlen módja annak, hogy valaki megszeresse, vagy hogy valaki szeretetét megtartsa.

Ehhez nem kell pszichológusra szoruló betegnek lenni, ez a tinilányok egyik leggyakoribb dilemmája: “nem vagyok még felkészülve arra, hogy lefeküdjek vele, de ha nem fekszem le vele, elhagy”. Aki felnőttkorára sem teszi túl magát mindezen, többek között abból lesz később a promiszkuus nő.

Lehet szó sima szeretetvágyról: mennyivel egyszerűbb egyéjszakás partnert szerezni, mint valódi társat, és

a semminél az a minimális melegség is jobb,

ami reggelig jut az embernek. Vagy vannak extrém esetek, amikor lefeküdni valakivel (vagy valakikkel) annak feltételévé válik, hogy egy bizonyos társaság befogadjon.

Nem a sötétben lappangó perverz állatokról beszélek, ilyen társaság naponta sörözik melletted a kocsmában, csak valószínűleg nem volt hozzájuk szerencséd.

Gondolj csak a groupiekra az Almost famous-ből. Egy csapat lány, akik egy híres együttes (sportoló, filmsztár) után lógnak. A híresség megosztja velük az ételét-italát, cserébe a lányok az ágyukat osztják meg a sztárokkal – akár az egész együttessel is. Motiválhatja őket a sztárok iránti rajongás, vagy simán csak az, hogy nekik is jusson egy szikra a reflektorfényből.

Az a gond, hogy a férfiakkal ellentétben – egy nővel akkor is lehet szexelni, ha éppen semmi kedve hozzá. És

az önként vállalt szex meg a nemi erőszak közötti határvonal

nem is olyan éles, mint ahogy azt gondolnád. Elég a megfelelő helyzet, amikor az illető lány vagy nő úgy érzi: hülyét csinálna magából, ha visszautasítaná az illető férfiembert, elvégre ő ment fel az illető lakására, ez van. Nincs szó fizikai, vagy akár verbális erőszakról sem, mégsincs rendben a dolog.

Nincs rendben, mert másnap reggel, amikor belenéz a tükörbe, utálja magát, megvetést érez valami iránt, amit csinált, ami tulajdonképpen ő maga. Hogyha ennek hátterében nem csak egy oltári nagy részegség áll, hanem lelki gubancok, belekerülhet egy ördögi körbe, amiből lehet, hogy még az sem húzza ki, ha megjelenik az életében az a valaki, aki tényleg magáért szereti.

Kit is kurváznak le? Azt, aki számára a szex nem föltétlenül egy tartós kapcsolat tartozéka, és ezzel nem árt sem magának, sem másnak? Vagy azt, aki nem tanulta (még) meg szeretni és elfogadni önmagát, és ott keresi a szeretetet és elfogadást, ahol nincsen? És neked ki a kurva?

 

4 megjegyzés

  1. Aki a sarkon all, kesobb egy vad idegen pasival, penzert szexel, az prostitualt. [eltekintve attol hogy kenyszeritik vagy sem]
    Aki elvezi a pasija [netalantan ferje] jaguarjat, luxus lakasat, a hitelkartyajat, stb. es este migrenes fejfajasa van [eleg sokszor es egyre inkabb] - na, az a kurva.
    Talan egy kicsit tuloztam???

  2. igen, túloztál. A világ nem fekete-fehér, sok-sok szín van, rengeteg árnyalattal…

  3. Fari, igazad van, sztem is, csak én nem tudtam volna így kitalálni:-)

  4. Pont azt akartam írni, hogy a pasiknak az a kurva, aki nem csinálja velük (de mással mondjuk igen) - erre Fari leelőzött :))
    A nőknek pedig az a kurva, aki azzal csinálja, akivel ők szeretnék.

Szólj hozzá!

Használhatod a következő XHMTL tag-eket: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Biztonsági kód

biborka.jpg Bocskor Bíborka énekesnő



0
Bármelly suttyó kölök tud
Lapos tsókot le-kenni,
Bármelly reves karó tud
Érzéstelen döfölni;
Könyvekbűl meg nem érted,
Mint kell nyakon lehellni,
Nyelv-tsútssal fülbe mászni,
Czimpák tsókolgatását,
Bimbók birizgatását,
Hajlások songatását,
S ha már a kis fazék forr
Véletlen bé-hatolni
Tsiklándva és tsavarva,
Hogy az el-bízott libuczka
Levegő után sepegjen,
Ismerve Herosára.

Weöres Sándor




0
    • Nagy marha vala,/ ki ezt elkövette vala,/Írókáját mártotta szarba!/ Nincsen rímhez fantázia! (...)

      gőre ábor

    • Első óvszervásárlásom középsulis gólyaként történt egy rangidős személy megbízásából (fikáztatás címén). Egész pirulva mentem be akkor még a sarki szupermarketbe.... (...)

      Szusz

    • Valasz Lilitnek!:) Tudod Lilit, itelkezni a legkonnyebb….d e az elet az mas…..akkor minden eloben megy, nincs visszajatszas… .hanem mindent akkor kell eldontened! szoval... (...)

      Alex




  • 0
    Egologó - Az erdélyi blogring

    Női tekintet Férfi tekintet Meleg tekintet Transindex Art Fotó Film Zene Fogyasztói kultúra Irodalom Napló-esszé Gender Más